Lukijat

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Haasteellista leipomista mökillä :)

Mökillä on vanha kaasuhella jossa on ihan normaalin kokoinen uuni. Päätin kokeilla kuinka pullan paistaminen onnistuu, muistelin että Anoppi aikoinaan samaisella uunilla teki Kutalassa pullaa :)

Lihamureke onnistui uunissa hyvin joten miksi ei pullakin.Pullat valmiina uuniin, mutta mutta koskas se uuni on tarpeeksi kuuma. Hellassa ei ole merkkivaloa, laitoin mututuntumalla pullat uuniin.


Eihän se tietenkään tarpeeksi kuuma ollut, kyllä ne loppujenlopuksi ruskeiksi ja kypsiksi tuli. Tuli hyvän makuisia ja sehän se tärkeintä oli ja se että kokeilu tuotti onnistumisen iloa :D

10 kommenttia:

 1. Ihan hyvännäköisiä pullia tuli ja maku niissä ratkaisee,se on totta.Meilläkin oli kaasuuuni ennen mökillä,sellainen pienempi malli.Kerran kokeilin sen uunia,mutta se kuumeni niin kovasti altapäin,eikä se ollut tulenkestävällä pinnalla,joten lopetin kokeilun kun rupesi tulemaan palaneen katkua.Anoppi kyllä tekee kaasu-uunissa kaikenlaista.

  Herkullisen näköisiä hilloja.Me käytiin ennen paljonkin hilloja etsimässä,äiti kun on sieltä lapin suunnalta kotoisin,paljon vietettiin lapsuuden kesiä siellä ja hillastettiin.Nykyisin ostan hillat,jos raaskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelmana onkin kuinka tietää koska uuni on määrätyn lämmin, uunissa on kyllä asteet :)

   Hilla oli viikko sitten kovassa hinnassa, liekö jo hinta pudonnut.

   Poista
 2. Herkulisen näköisia pullia,varmasti hyviä

  VastaaPoista
 3. Hienostihan ne pulla paituivat ja varmaan hyviäkin,empä ole koskään kaasuuunia käyttänyt:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuun pelkäsin koko hellaa, nyt en mökiltä vaihtaisi pois :)Täytyy opetella uunin lämmittäminen niin johan leivonnaisia syntyy :D

   Poista
 4. Hyvinhän se kaasu-uuni pullat paisteli, herkullisen näköisiä!

  VastaaPoista
 5. Syyslomalla paistellaan taas jotain niin kokemusta karttuu :)

  VastaaPoista
 6. Hyvää pullaa!!
  Täälläkin maistuisi tuore pulla, nami nami.

  VastaaPoista
 7. kiitos kommentistasi "uhanalainen puutarha"tänään perjantai-iltana, nimi lista oli siellä pöydällä, telkkarissa uutisissa oli myös puutarhan lopettamisesta, kävijä määrät on laskeneet niin paljon että ei kannata pitää, mutta lukkoon ei ole lyöty vielä täysin puutarhaa.

  VastaaPoista