Lukijat

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Taimi "rumba" on aloitettu :)

Kouliminen on alkanut. Keltaisia  samettikukkia on tällä hetkellä 108 tainta, ruosteen punaisia 67 tainta ja Kirjavaa, Bo Jangle lajiketta 40 tainta. Olisihan noita vielä, kääpiö samettikukkaa ja toista lajiketta punaista koulimatta.  Nämähän kaikki eivät toki näe kukkamaata, jostain syystä osa aina kuihtuu matkalla :D Leijonankidat ovat vielä niin hentoisia että saavat vielä vahvistua ennenkuin niihin kosken.

Olen monena vuonna ihmetellyt miksi näitä kasvattelen, työlästä ja sotkuista puuhaa :)
Voiko lähemmäs päästä seuraamaan kasvun ihmettä. Työläys ja sotkut unohtuvat kun lopuksi kukkamaat ovat täynnä näitä kukkia :D Tämä on terapeuttista puuhaa :D

18 kommenttia:

 1. Ihailtavaa ahkeruutta:)
  Itse, vaikka omistan puutarhan mökillä ja olen intohimoinen kukkien ja kasvien ystävä, en jaksa/viitsi taimia kasvattaa, vaan ostan ne torilta tai kaupasta. Oonko vähän laiska:)!!!!
  Leppoisaa lauantaita toivottelee Aana.

  VastaaPoista
 2. Aana: Vai olisko tämä itsensä kiduttamista :D Tämä taimien kasvatus on tauti joka ei parane :) Onneksi Räpeltäjällä on iso puutarha johon voi taimet hukata jos ei omiin pihoihin mahdu :D Tuntuu että tämä minun taimi hulluus kasvaa vaan joka vuosi, huusholli on kuin kasvihuone :D Kuitenkin tämä on niin mukavata !

  Leppoisaa lauantaita Sinullekin !

  VastaaPoista
 3. Puutarhan hoitohan on teraupeuttista!
  Jääkaapin ovessani on vanha kiinalainen sananlasku,mikään ei ole niin tärkeää, kun puutarhanhoito, eikä sekään ole niin kovin täkeää!

  VastaaPoista
 4. Niitähän on jo satoja! Kyllä varmaan on mahtava kukkaloisto kesällä, vaikka osa taimista nuukahtaisikin. Kade!

  VastaaPoista
 5. Irmastiina: Osuva sananlasku :D :D


  Markka: Niitä tulee olemaan useampi sata :D Kävin äsken pistämässä ulkorakennuksen takkahuoneeseen patterin päälle, huomenna siirrän tähän asti koulitut sinne. Täällä on vähän ahdasta :D Laitoimpa vielä Kääpiöasterit itämään, viime vuonna eivät onnistuneet, jospa nyt olisi tuuria.

  VastaaPoista
 6. Voi miten isot määrät..kun nuo kukkivat niin uskon että puuha kannatti <3 ja on tuo alkukin niin kivaa puuhaa vaikka nyt sotkuista onkin <3
  Kivaa lauantaita,ihanaa kun olet olemassa!

  VastaaPoista
 7. Hurja mikä määrä taimia! Mulle on varmaan iskeny tuo samainen villitys ja ikkunalaudoilla kenottaa multapurkkeja vieri vieressä. Tosin mä en oo vielä kukkiin asti päässy, paitsi yks, jonka nimee en enää muista x) Muuten mennään paprikoilla, purjoilla ja kumppaneilla. Tänä vuonna oon aatellu panostaa vihanneksiin oikein urakalla. Saa nähä miten käy :)Terapeuttista tää kyllä on, ellei kaikki istutukset satu kuukahtaan :)

  VastaaPoista
 8. Nina: Kyllä ne kesällä kukkimalla palkitsevat :)

  Kivaa lauantaita Sinullekin ja samoin, tämä blogin pito on vasta terapeuttista onkin :)


  Sari: Tuli vähän "hevosteltua" määrän kanssa, suurin osa vielä koulimatta :D Harvemmin kai kaikki kuukahtaa :) Vihanneksia voisi kokeilla ensi keväänä, säilöminen on vaan meillä niin rajallista.

  VastaaPoista
 9. Onpas kiva uusi ulkoasu täällä blogissasi ja kesäinen kuva. Sinulla on jo taimet hyvällä mallilla, ja niitä on paljon! Tuohan onkin hienoa kun saa laitettua lisähuoneen taimille :) Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 10. Anja: Kiitos :) Takkahuoneessa on viileämpää ettei taimet "veny", vahvistuvat sopivasti. Lopuksi ne menevät kasvihuoneeseen, ulos kun katsoo niin siihen on vielä pitkä aika :)

  Samoin kiitos Sinulle !

  VastaaPoista
 11. Kyllä taimien kasvattaminen on työlästä puuhaa, mutta niin palkitsevaa!
  Mun on pakko jättää tänä keväänä väliin, kun se polvileikkaus nyt sotkee koko puutarhan puuhat :/
  Mutta silti se on nyt hyvä juttu :)
  Mukavaa viikonloppua sinne
  tuksu

  VastaaPoista
 12. Tuksu: Olen samaa mieltä :) No, ensi keväänä kasvattelet tämänkin kevään edestä. Banneri kuvassa viime keväänä kasvattamiani Samettikukkia, nuo jos mitkä palkitsevat :)

  Kiitos samoin sinne

  VastaaPoista
 13. Hyvä kun olit vaihtanu fonttia, saan määki nyt siristelemättä luettua :P :D

  Riittääkö noin vähästä määrästä mulle ollenkaan samppakukkia...? :D :D

  VastaaPoista
 14. Sanna: Juu, siskosi siristeli kanssa. Voipi olla että muutama riittää sinnekin :D Lobelioita tulee kanssa riittävästi. Huomenna koulitut taimet muuttavat takkahuoneeseen.

  VastaaPoista
 15. Kivalla alulla ovat, ja on paljon.
  Kyllä sitä välillä miettii onko vaivan arvoista, mutta kuten sanoit, kesällä kun puutarha kukkii, nauttii käsiensä työstä ja ihanaa on!
  Kumpa kesä olisi yhtä kaunis kuin viime kesänä ♥

  Iloista touhuilua tainten parissa ja leppoisaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
 16. Seijastiina: Toivottavasti kesä on kaunis, joku kyllä minulle selvitti että sateinen kesästä tulee. Suljin korvani, enkä halunnut kuulla :D Toivottavasti ei ihan kokoaikaa sada :)

  Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
 17. Olet ahkerra ollut! Ihanan ja kauniin puutarhan saat, omalla panostuksella.

  Laita kuvia kesällä meille!

  VastaaPoista
 18. Maiju: Hain tänään lisää multaa joten ahkerointi jatkuu :) Katsellaan sitten kesällä mitä noista "ruikuloista" on tullut :D

  VastaaPoista