Lukijat

torstai 28. huhtikuuta 2011

Pikkuhiljaa piha alkaa kukkimaan

Ensimmäinen pikku-narsissi kukassa :D Tämä "yksilö" ja kymmeniä muita laitettiin viime syksynä kun maa oli jo jäässä, epäilin ettei menesty mutta siinähän se ensimmäisenä kaikista kukkii :D


En tiennytkään että meillä Posliinihyasintteja, jostain ovat ilmestyneet Alppiruusun juurelle :)

Taimet voivat "pulskasti", takkahuoneessa ovat vielä vähän tukevampia., nämä ovat olohuoneessa.

Lobeliatkin ovat yllättäneet, viime keväänä olivat hentosempia.

Eilen illalla viriteltiin kasvihuoneeseen lisää hyllyjä, Vapun jälkeen taimet muuttaa sinne. Yöpakkasten varalle laitamme auton sisätilalämmittimen ajastimella yön kylmempien tuntien ajaksi päälle. Pakkanenhan vierailee yleensä siinä 3-5 välillä yöllä. Päivällä aurinko lämmittää jo niin paljon että taimet selviävät siellä kyllä. Hyvällä mallilla ovat taimet, n. kuukausi kasvihuoneen valossa ja sitten ovat valmiita maailmalle :D

10 kommenttia:

 1. Ihania pikku taimia, kohta ne siis pääsee kaskvihuoneen kosteuteen nautiskelemaan.
  Kuulostaa ihanalta tuo posliinihyasintti.
  Hyvällä alulla ovat samettikukatkin :)
  Iloista touhuilua, viikonloppua ja vappua Tuula ♥

  VastaaPoista
 2. Oi, miten paljon taimia, noista riittää iloa koko kesäksi. Siellä on muutenkin kevät pitemmällä kuin täällä, meillä on vielä etupihalla lunta.

  Hauskaa vappua toivottelen jo tässä vaiheessa.

  VastaaPoista
 3. Seijastiina: Kasvihuoneessa taimet vahvistuvat "silmissä" ja ei aikaakaan kun niissä on jo nuput :) En tosiaan tiedä mistä posliinihyasintti on meille muuttanut mutta kaunis on.
  Toivottavasti viikonloppuna on kaunista, mökillä olisi niin paljon tekemistä. Keuhkoputkentulehdus rajoittaa touhuilua kun henki ei tahdo kulkea :) Muutaman päivän olen tässä ollut vaan ja hiljakseen kävellyt tonttia ympäri :D
  Iloista Vappua Sinullekin ♥

  Liisa: Samettikukan taimia oli 511 kpl nyt on n. 10 "haihtunut", no eiköhän noista riitä vähän joka paikkaan :D Meillä ei ole lunta enää missään kaikki on poissa.
  Hauskaa Vappua Sinullekin ♥

  VastaaPoista
 4. Iloisia väripilkkuja nuo kevään pienet kukkaset, ja pian oikea väriloisto, kunhan kaikki kasvattamasi ehtivät kukkaan :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten hienosti viljelyksesi on kasvanut...:)

  VastaaPoista
 6. Anja: Katselin pihassa narsisseja ja tulppaaneja, ihan kohta ovat kukassa:) Kyllä ne väripilkkuja ovat tähän aikaan vuodesta kun muuten on vielä niin väritöntä.


  Irmastiina: Olisi kiiruusti saatava kasvihuoneeseen kun alkavat kohta vartta kasvattamaan liikaa:)

  VastaaPoista
 7. Täällä yks taimi-kade tahtoo kasvihuoneen. Niin, ja pitäisi tietysti ensin opetella kääntämään ja koulimaan vai miten se oli :).

  VastaaPoista
 8. Heippa Tuula

  Nyt tulin oikein ajan kanssa kurkkimaan tänne sinun puuhailuja.Taimet ovat lähteneet hyvin kasvuun,varmasti tykkäävät kun pääsevät kasvihuoneeseen.Minlla olisi kasvihuonen toivelistalla,mutta siellä on kyllä muutakin,joten luulen ettei se ainakaan tänä kesänä toteudu.Täytyy vaan ihailla teidän ahkerien taimi-immeisten touhuja.

  Onpas miehelläsi ollut valtava urakka villapaalien kanssa.Ihana varmaan päästä tekemään rakennusta loppuun.


  Oikein mukavaa vappupäivää ja keväänjatkoa muutenkin.Nyt on niin oaljon kaikenlaista hommaa,että bloggailu jää vähemmälle.Pitää kuitenkin aina vähäsen käydä kurkkimassa kulumiset.

  VastaaPoista
 9. JaanaElina: Hei vaan, ihana kuulla Sinusta :) Bloggailu hiljenee minullakin, jos nyt ei kovin vireää ole ollutkaan, kaikenlaista hommaa tuntuu olevan yllinkyllin :) Taimet työllistävät kun tarvii kokoajan kastella ja käännellä, kasvihuone auttaa aikanaan tuossakin hommassa. Kovia yöpakkasia ovat lupailleet ehken ihan vielä "pieniä" kasvihuoneeseen vie :)
  Mukava kun kävit moikkaamassa, mukavaa kevään jatkoa Sinullekin ♥

  VastaaPoista
 10. Onpas sinulla terhakat taimet! *ihailee*
  Olen ollut niin kiireinen, etten ollut tännekään ehtiä :) vaan nyt talo hiljeni ja huomasin monta uutta postausta tulleen :)
  Mukavaa toukokuuta :)
  tuksu

  VastaaPoista