Lukijat

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Pataleipää...........

Pakko oli kokeilla Pataleivän tekoa, samalla sain osan pussinpohja jauhoja hukattua taikinaan :)




Sekoitin taikinan eilen illalla,


Minulla ei ole sopivaa pataa, leivän voi tehdä kattilassakin, luin jostain blogista, voitelin kuuman kattilan öljyllä. Näinhän siinä kävi että sutini suli :)


Kattilasta olin poistanut kahvat ja kannen nupin kun en tiennyt kuinka kovaa lämpöä ne kestää. Nupin reikään laitoin ruuvin ettei kovasti lämpöä vuoda. Ohjeen mukaan taikina kattilaan ja uuniin.


Tässähän se sitten on, melkoisen vaivaton leipä. Suolaa laitan ensi kerralla vähemmän, jotenkin tuntui suolaiselta ja ensikerralla minulla on sopiva patakin. Kattilalla ei ole (luulen) ihan samanlaisia lämpö ominaisuuksia kun oikealla padalla.

Hyvää on, suositttelen :)

Mukavaa keskellä viikkoa kaikille ♥

20 kommenttia:

  1. Täälläkin testattu, eli pataleipä on hyvää ja helppoa tehdä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa nappasin idean Sinulta, kiitos vaan :D

      Poista
  2. Itsetehtyä leipää, varmasti hyvää. Joskus on minunkin tuota pataleipää kokeiltava tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on, ihan vanhanajan rapeakuorisen hiivaleivän oloinen ja makuinen :)

      Poista
  3. Ehtoisa isäntä teki sitä joululomalla, hyvää oli tuoreena, liekkö päivän vanhana enää? Meillä ei jääny mitään maistelun jälkeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoreena se varmaan täytyy syödäkin, eipä tuosta meidän leivästäkään paljoa ole jäljellä :)

      Poista
  4. Upea leipä siitä tuli varmaan maukasta.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella helppo ohje, ei tarvinnut edes vaivata :)

      Poista
  5. Minunkin on tehtävä pataleipää ,on varmasti hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli vielä seuraavanakin päivänä herkullista :)

      Poista
  6. Hyvää alkanutta vuotta 2015! Ihanat nuo pöllösukat :) Onnistuisikohan tuo pataleipä tehdä haudutuspadalla? http://www.haudutuspata.fi/index.php?v=etusivu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin :) Pöllöjä voi tehdä vaikka tumppuihin tai muihin neuleisiin :)
      Kuinkahan sen pinta rapeuden ja rusketuksen saa onnistumaan haudutuspadalla, voi olla ettei onnistu, en tiedä.

      Poista
  7. Hyvältä näyttää.
    Minä paistoin vain hapanleipää.
    Voisi vaikka kokeilla tuota pataleipääkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistuu :) Kotona tehty hapanleipä on maukasta. Itse en ole tehnyt mutta muiden tekemää olen syönyt ja hyvää on ollut :)

      Poista
  8. Njam. Pitäisi se saada itsekin aikaiseksi taas leipoa joku päivä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli rapeaa ja vanhanajan hiivaleivän oloista ja makuista. Todella vaivatonta leipomista :) Seuraavan teen oikealla valurautapadalla, saattaa olla vielä herkullisempaa :)

      Poista
  9. Tuota voiski kokeilla. Meillä olis joku pataki, mikä häälahjaksi saatiin.
    Oli muuten hieno idea noista Pöllösukista tossa aiemmassa postauksessa :)

    VastaaPoista
  10. Kokeile ihmeessä, nopea tehdä :)
    Mummu joutuu välillä ideoimaan Tipun sukkia :D

    VastaaPoista