Lukijat

lauantai 14. syyskuuta 2013

Etana jahtiin puutarhasakset tanassa

Pahin etanoiden suosikki paikka on kultapallo. Viime kesänä jo suunnittelin poistaa sen, mutta kun en raaskinut :) Nyt olen  muutaman tunnin polttanut kultapallonoksia ja taidan kaivaa koko kukan maasta. Ensin oli kerättävä etanat lehdiltä etteivät kaikki pääse maahan pakoon.


Pönttöön tulet ja oksat sinne.


Näkyi niitä putoavan vielä kottikärryihinkin.

Maahankin niitä oli pudonnut, nurmikolta niitä ei edes erota jalan alla vaan poksuu :)
Kyllä tämä tuntuu niin toivottomalta, ainoa lohtu on että talvi on edessäpäin. Olenkohan koskaan näin talvea odottanut :D

Mukavaa lauantain jatkoa kaikille ♥

12 kommenttia:

 1. Toivottavasti talvi tuhoaa etanasi. Runsasluminen ja leuto talvi auttaa etanoita selviämääm, eli toivotaan vähälumista ja kovia pakkasia :-)

  VastaaPoista
 2. ♥ toivotaan tosiaan,että etanat häviää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne varmaan enään mihinkään häviä, ne kuuluu näköjään meidän kotieläimiin :D

   Poista
 3. Lehtokotiloilta näyttävät... Meidänkin pihalla on niitä ollut jo useamman vuoden ja lisääntyvät koko ajan. Useamman vuoden olen kerännyt niitä purkkiin. Ohjeen mukaan purkkiin pitäs laittaa kuumaa vettä, niin kotilot liukenee siihen. Nyt tänä kesänä kuulin, että tuhkaa ja/tai kalkkia kun laittaa, niin kotikot ei tule siihen kohtaan. Eli tuhkaa sen kukan juurelle, mihin ei halua niiden kiipeävän. Valitettavasti isäntä ei enää lämmitä takkaa kovin usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En jaksa enään edes kerätä kun alku kesän :) Laitoi niitä tyhjiin maitopurkkeihin jotka sitten poltin takapihan pöntössä.

   Poista
 4. Mun mies on niin hullaantunut etanoista, joita valmistan kera valkosipulin ja homejuuston...huomaiskohan se mitään jos sille syöttäis noita teitin etanoita ;) Vai onko ne edes syötäviä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne on syötäviä, jossain lehdessä oli perhe joka söi niitä. Ne pitää vaan käsitellä oikein, ovat kuulemma vielä herkullisempiä kun kaupasta. Meille vaan kerää, niitä voi kerätä tuolta puskista kun marjoja :D Juu taitaa olla vähän välejä, kukahan ;)

   Poista
 5. Oho.....kuka nuo välit tuonne tekstiin laittoi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukahan noita kirjoitus virheitä tuonne mun vastauksiin tekee :D

   Poista
 6. Onpas kyllä inhottava riesa!! Tänä kesänä näin muutaman tuollaisen lehtokotilon, mutta en onnneksi riesaksi asti...:(

  Joka tapauksessa mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Naapuri keräsi viime kesä parikymmentätuhatta etanaa että kyllä piisaa :)

  Samoin kiitos :)

  VastaaPoista