Lukijat

lauantai 20. lokakuuta 2012

Talvi oli käsin kosketeltavissa

Viime maanantain ja tiistain välisenä yönä  maa sai valkoisen kuuran pintaansa.


Karpalot olivat hakusessa ja sormet jäätyivät :)  Onneksi kuura suli ja pääsimme suolle keräämään  seuraavana päivänä. Melkein 10 litraa saatiin, onneksi on vasen käsi kipeä että minäkin jotain sankoon sain kertymään :DKeskiviikon ja torstain välinen yö oli näin kaunis :D


Lunta satoi hiljalleen ja sitä kertyi ihan maahan asti, paikoin n. 10cm.
Kaunista on ei voi muuta todeta :)

Kolmessa päivässä ei montaa sateetonta hetkeä ollut. Vettä tuli, jos ei kokoajan kaatamalla niin pikkuisen tihkuttamalla.  Tiistai iltana  alkoi mahdoton myrsky, saunakaan ei meinannut millään lämmetä. Mökki onneksi pysyi lämpimänä, takassa paloin tuli taukoamatta :) Mies on kyllä rakentanut tiiviin mökin ♥

Sisällä oli lämmin puuhastella valaisimia paikoilleen.
Vanha keittiön valaisinkin sai uuden elämän pöydän päällä, sopii hyvin tyyliin metallinen valaisin :) Valaisimimissa on ledi lamput ja toimivat tavallisilla auton akuilla, virtaa vievät yllättävän vähän.


Kynttillä jutskut laitettiin ikkunan eteen, kolmannesta oli ketju hukkunut matkalla :)

Tuikkuja mökillä kuluukin paljon, mukava iltaisin nauttia kynttilän valosta ja kuunnella radiosta Kajausta. Käsitöitä en pystynyt käteni vuoksi tekemään, ehkä käsi vielä toipuu :) Miehen kanssa pelattiin korttia, Canastaa, ja seurapeli Scattergoriesta. Mukavastihan se aika kului näinkin, niin ja täytettiinhän vielä ristikoitakin :)

Mukava "miniloma" 3 päivää ♥

Mukavaa viikonloppua !

20 kommenttia:

 1. Ompa siellä ollu nättiä! En enää yhtää ihmettele jos ootte menossa sinne, hih. :P

  Onks toi musta lamppu Kolunpuron keittiöstä?

  VastaaPoista
 2. Kuvat ei anna oikeutta nätteydelle, täytyy paikan päällä nähdä :D Kolunpuron keittiöstähän tuo on, sopii tyyliin :D

  VastaaPoista
 3. Voi, että, olet jo saanut nauttia ensilumesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavalta lumi tuntui pitkästä aikaa, kohtahan sitä on täälläkin yllinkyllin :)

   Poista
 4. Kylläpä on tosiaan kaunista,kun on lumi maassa.Meillä ei oo lunta vielä,mutta räntää satoi hetken yhtenä aamupäivänä.Onneksi oltiin hoitolasten kans just pihalla;voi sitä riemua!Luonnollisesti räntä suli heti pois :(
  Vautsi mitkä karpalosaaliit!Mitä teet niistä?Hilloa?Mehua?Ite en oo karpaloita koskaan poiminu saatikka työstäny..
  Mukavaa viikonloppua myös teille sinne! <3
  Toivottavasti kätesi kuntoutuu pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulihan se lumi pois ja nyt säätiedotus näytti siellä olevan auringonpaiste :) Lapsille ensi lumi onkin riemua :D
   Meillä Mies tekee karpalokiisseliä ja loput jaetaan miniöille, karplalo on minulle liian hapan marja enkä muutenkaan ole kiisseli ihminen :D Karpalo on aika vaikea kerättävä kun kasvaa sellaiseen "rihmaan" ja sormet kylmällä kohmettuu suolla kun kerätään. Tykkään kerätä kaikkia marjoja vaikken niitä söisikään :D

   Poista
 5. Onpa teillä ollut ihana miniloma! Olette onnekkaita, kun teillä on tuollainen paikka mihin mennä:) Oulussa ei ole vielä näkynyt lunta mutta tänä aamuna oli neljä astetta pakkasta ja maa kuurassa. Mies on juuri vaihtamassa talvirenkaita. Hyvää viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vasta olen huomannut kuinka onnekkaita olemmekaan kun siellä on lämmin mukava mökki, ennen olimme erä olosuhteissa :) Kohta se lumi on Oulussakin, lumi tuntui ihanalta :) Suomussalmeeen menevä tie oli torstai aamuna aurattu, varmaankin sen tähden ettei loska junttaannut tiehen. Renkaat oli meillekin vaihdettu ennen lähtöä, tähän aikaan vuodesta on varauduttava :)

   Poista
 6. Voi lunta jo noin paljon:)
  Toivottavasti kätesi paranee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto oli todella kaunis, en muistanutkaan kuinka kaunista on puhdas vasta satanut lumi :)
   Sen verran kipeä käsi on ettei ole tullut mieleenkään esim. virkata tai kutoa, tiistaina kuvataan josko jotain selviää :D

   Poista
 7. Vai on teille tullut jo ensilumi,täällä on tullut vain vettä.Hyvää viikonloppua Tuula♥

  VastaaPoista
 8. Tuli ja meni, nyt ollaan taas kotona ja aurinko paistaa :) Suomussalmella oli satanut ja paljon syksyn aikana, osa soista lampina :)

  VastaaPoista
 9. Oi miten paljon teillä on satanut lunta,taisi olla kädet jäässä kun niitä karpaloita keräsitte.paljon kyllä saitte.Meillä sataa vettä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuurasta kerätessä sormet olivat kohmeessa ja varpaat myös, toisella reissulla suolle oli jo paljon mielyttävämpää kerätä :)

   Poista
 10. Voi Ihana lomanen teillä siellä Kainuussa :)
  *Koillismaata ikävöivä* Täällä niin pimeetä ja sateista! Inhoon syksyä!
  Silti, mukavaa pyhäpäivää sinne :)
  tuksu

  VastaaPoista
 11. Oli kyllä mukava piipahdus Kainuussa :) Niin mukavaa oli etten nyt niin paljon inhoa syksyä, sateet saisivat nyt kyllä loppua :)

  VastaaPoista
 12. Me ei olla ehditty lainkaan karpaleeseen :(
  - yleensä ollaan tehty siitä "tuoremehua" (niinku puolukastakin). Väri säilyy aivan uskomattomana ja "sakka" pakastetaan ja siitä tehdään vispipuuroo pitkin talvea :)

  VastaaPoista
 13. Tuoremehun tapaista olen joskus tehnyt puolukoista. Valmistus tapahtui ensin puolukoiden liottamisella ja siihen lisättiin jotain happoa, enää en muista tarkasti kuinka se valmistettiin mutta hyvää oli :) Koittakaahan keretä ettette vallan ilman jää, tuo sakan pakastaminen onkin hyvä juttu :)

  VastaaPoista
 14. Ooo mitkä maisemat <3

  VastaaPoista