Lukijat

sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Keskikesän juhla on sitten takanapäin :)

Aurinko paistoi ja oli lämmintä, eilen jo vähän viileni ja nyt sataa. Mökillä ei lähtiessä satanut mutta kotiin päin ajaessa sadetta tuli :)  Torstaina mökille mennessä sivusilmällä huomasin paikallisella roskiksella "ihme härvelin"


meillä ei ole mitään tietoa mikä tämä on mutta  Sanna sen sitten keksi,


laitoin elämänlankaa juurelle. Siinä saa levitä ja kieppuilla rauhassa :)


Anopin vanha emalinen saippuakippo antoi rönsyalpille kasvupaikan. Metallinen vanha amppeli on peräisin ensimmäisestä ostamastamme omakotitalosta  vuonna -75. Kummasti on kulkenut meidän mukana, on se vaan hyvä että kovin nuukasti hävittelen tavaroita :)


Vanhan villiomenapuun juurelle oli levinnyt maahumala, laitoin vähän apunaruja josko kiipeäisi runkoa ylös. Vuosia sitten istutin maahumalaa vanhan lahon kannon päälle ja näin jo silmissäni kuinka se rehevästi siinä kasvaa ja peittää koko kannon. Maahumalaa on nyt koko mäki ihan mattona eikä siinä kannon päällä ole juurikaan mitään :D Puunjuurelle en sitä istuttanut vaan se oli rikkaruohojen peitossa siellä valmiina.


Liiterin nurkalta osui silmääni tämä paalu, maahan rautakangella autoin vähän reikää (pikkuisen mies auttoi) ja paalu pystyyn. Elämänlankaa taas apulankojen turvin juurelle :)Samettiruusut kukkivat kauniisti ja niitä on pitkin tonttia "ripoteltu". Kuivana aikana pitää koko tontti kiertää kun en muista kaikkia paikkoja, tarviihan niitä  kastellakin  :)

Ylimmäinen taitaa pitää aikalailla paikkansa :)
Ankka mittaa veden lämpötilan että Mummu ja Pappa uskaltavat mennä uimaan, on ankkuroitu laituriin :)

Ihanat tuliaiset, Kiitos tuojille ♥♥

14 kommenttia:

 1. Ollos hyvä. Et sitte sääkää kuvannu sitä saippuapulloo...emmääkää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saippua on jo käytössä, tuoksuu niin ihanalle :) Luulin kyllä että otit siitä kuvan :D

   Poista
 2. Hauskasti on maahumala ksvnnut. Kivasti olet laittanut samettiruusut kahvipannuun ja kattilaan,Kauniisti se siinä kasvaa.Minullakin on
  samettikukkia paljon on ruukussa ja maassa jokapuollella tonttia
  Hyvää viikon alkua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maahumala on oikea maanvaiva mutta ihan nätti, ihan joka paikkaan en sitä laita kun leviää niin mahdottomasti :) Sametti kukka on suosikkini, helppo kasvattaa ja helppo hoitoinen.
   Kiitos samoin Sinulle :)

   Poista
 3. Olipa kiva kyltti, Äiti tietää paljon, mutta isoäiti tietää kaiken, hih.
  Samettiruusut on kyllä kainiita varsinkin kun olet laittanut mukaviin astioihin. meilläkin niitä on joka paikassa.
  Sateesta huolimatta. mukavaa alkanutta viikkoa sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sitä mieltä että taulun joka sana on totta :D
   Täällä alkoi tänään iltapäivällä sade ja sitä tulee kokoajan :) Kiitos samoin Sinulle :)

   Poista
 4. mielenkiintoisesti laitoit kukkia, minäkin taidan käyttää seuraavaksi jonkun rautahässäkän että saan köynnökset ylöspäin aloittamaan kasvunsa.
  Mukavaa maanantaita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt silmä tarkkana että kaikenlaisia hässäköitä löytyisi, ovat ihan mukavan näköisiä :)
   Kiitos samoin Sinulle :)

   Poista
 5. Hieno "häkkyrä"..:)
  Minussa, myös vähän tuota hamstraajan vikaa...mies välillä pudistelee päätään, kun kannan kotiin milloin mitäkin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollut varmaan joku ruukku teline, kai :D Kaikki mielenkiintoinen täytyy ottaa mitä löytyy, kyllä niistä aina jotain virittelee :)

   Poista
 6. Onko elämänlanka-kukka sulle aiemmin tuttu kasvi?
  Jos ei, niin kerron vähän kokemuksiani kyseisestä kasvista. Se leviää mahdottomasti ja peittää köynnös - lehdillään KAIKEN ja se kasvi, jonka se peittää, niin se kasvi kuolee, kun ei pysty kasvamaan. Meillä aikoinaan elämänlanka pääsi jollain konstin leviämään marjapensaiden juurelle.(Sitä oli jostain saatu perennamaalle, 20 metrin päähän marjapensaista) Pensaat olivat jo tuolloin isoja ja niin vain marjapuskia ei voinut pelastaa. Muutaman vuoden yritin kaivaa elämänlangan juuristoa pensaiden juurilta pois,mutta jos multaan jäi yksikin juurenpalanen, niin toiseen päähän kasvoi lehti ja toiseen tuli juuret ja näin oli taas uusi kasvi kukoistamassa.Sitten keksin, että kun kiertokasvi oli kasvanut marjapensaiden ylä-oksiin asti, niin revin sen juurista poikki niin läheltä multaa kuin voin. Näin ne elämänlangan varret ja lehdet kuivuivat ja ne marjat jotka olivat pystyneet kehittymään, kypsyivät ja sain satoa edes jonkinverran.
  Nyt on koko marjapensasalue hävitetty ja rikkaruohomyrkyllä myrkytetty, samoin se perenna-aluekin johon sitä alunperin oli jostain saatu tai peräti ostettu.
  Nyt en huolisi elämänlankaa nykyiseen puutarhaani,en ilmaiseksi, enkä sittenkään vaikka joku maksaisi vaikka miten paljon.
  -MUR-MUR-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuttu, riesa :D Kiusaa tällähetkellä Syysleimuja ja sieltä sitä olen hävittänyt ja siirtänyt. Nyt häkkyrä on sellaisessa paikassa ettei Elämänlanka levitessään "kurista" mitään tärkeää.
   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 7. Onpas ihanan näköistä!! Hienoja ideoita kukkasten istutukseen ja köynnösten tukemiseen on näissä kuvissa. Samettiruusut on kyllä suloisia kukkia. Ja tuo ankka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nyt sattuivat ideat olevan sellaisia joita voin mökillä toteuttaa :D Ankka on hellyttävä kun se keikkuu laiturin pielessä laineilla :)

   Poista