Lukijat

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Taimien koulinta alkoi

n. 150 tainta koulittu ja lisää on vielä, multa loppui kesken. Huomenna jatketaan :)Takana näkyy kuinka hyvin Lobeliat ovat kasvaneet, yllättivät iloisesti :)


Näistä erottaa jo mitä kukkia on tulossa.

Nyt eletään taimien keskellä niin kauan että vahvistuvat ja voivat siirtyä takkahuoneeseen. Siellä ovat taas niin kauan että siirretään kasvihuoneeseen ja sitten  alkavat tosissaan vahvistua :)
Työläin vaihe on tämä koulinta mutta sen jaksaa kun muistaa kuinka kauniita kukat ovat kasvupaikoillaan ja kukkivat runsaasti koko kesän ♥

Välillä tuntuu että tämä on hullun hommaa, mutta kun se on niin kivaa ja palkitsevaa . Tuolta banneri kuvasta näkyy kuinka palkitsevaa tämä on, kuva on viime kesältä.
Tämän hauskuuden voi vain kokeilemalla tuntea :D


Mukavaa loppuviikkoa !

16 kommenttia:

 1. Kiva, en ostanu niille chileille niitä purkkeja...no ehtinee vielä.
  On toi kyllä vähän pimeetä hommaa :D Oon vaan kateellinen kun ei oo tiloja :P Eikä kyllä taitas olla taitoo eikä kärsivällisyyttäkää...no, onneks pääsen taas osingoille...enkös pääsekki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukut kerkee kyllä :) Pääset, pääset osingoille :D

   Poista
 2. Mulla ei onnistuis kukkien kasvattaminen siemenestä. Se vaatii käsivällisyyttä , pitkää pinnaa ja aikaa. Kerran yritin ja kouliminen jäi väliin ;DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina pitänyt itseäni kärsimättömänä ja lyhyt pinnaisena mutta taimien kanssa jaksan kyllä :D

   Poista
 3. Tietää kevään tulleen kun siellä on taimet kasvamassa :) Hyvät alut !

  VastaaPoista
 4. Jopa sinulla on hyvällä alulla taimet,kyllä niissä hommansa on,minä olen siinä aika huono,samoin hyvää loppuviikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tila loppuu kesken, pitäisi äkkiä ilmojen lämmitä :)

   Poista
 5. Minulla tuolla muutama (10)pelakuuta, mustasilmäsusannaa ja chiliä odottamssa ulospääsyä...:)

  Mukavaa loppuviikkoa, myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuone tutnuu Sinullakin olevan sisällä, mukava seurata kasvun ihmettä :)

   Poista
 6. Hyvällä mallilla on taimien kasvatus jo kuvissasi. Ja yläkuvassa tosiaankin niin suloiset samettiruusut että kyllä kannattaa! Minä tyydyn puutarhamyymälän tarjontaan sitten kesän alussa tällä kertaa, ehkä jotain pienesti vois yrittää kasvattaa vieläl itse, ehkä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita taimia on aina niin paljon ettei kehtaa mitään taimimyymälästä hakea, joskus olen Lobelioita hakenut kun omat ovat epäonnistuneet :)

   Poista
 7. Katsoin juuri pitkään ja hartaasti tuota bannerikuvaa, miten somia samettiruusut ovatkaan. Itse en paljonkaan jaksa (lue: osaa) taimia koulia, eikä ole kasvatustilaakaan. Aina niistä kasvaa honteloita ja sitten katkeavat kun niitä yrittää siirtää isompiin ruukkuihin, huoh. Mutta 5 pussia siemeniä kuitenkin ostin eilen ja meinaan suoraan avomaalle ja ruukkuihin niitä kylvää.
  Uskon, että paljon kaunista tulee pihaasi taas kerran!

  VastaaPoista
 8. Samettiruusu on suosikkini, kauneutensa ja erityisesti kestävyytensä vuoksi. Täällä alkaa tilat loppua ja taimia olisi vielä koulittavaksi :D Meillä on tuota avomaata aikas vähän kun Mioes hosuu perunoita niin isolle alalle, taidan tyytyä auringonkukkiin :)

  VastaaPoista
 9. Hei Tuula tulin sinun blogeriin ihanaa kun sinulla on paljon laitettu taimia hvässä alussa ovat.minäkin olen laittanut ja
  koulinut tomattia, zinnia,sametti kukka mustasilmä susanneja asteria
  minä rakastan kukkia kesä kulukiin kukkien loistessa
  Hyvää kevättä Sinulle

  VastaaPoista
 10. Hei Irma ja tervetuloa :) Mukava huomata että siellä on toinen kukkiin höpsähtänyt :) Hyvää kevättä Sinullekin, käyn kurkistamassa blogiisi, luulen että siellä on kiintoisaa katseltavaa :)

  VastaaPoista