Lukijat

tiistai 24. toukokuuta 2011

Etanat luulevat juhlivansa meidän puutarhassa, turha luulo :)

 Tänään on ollut vaikeuksia päästä kommentoimaan blogeihin, niin töissä kuin kotonakin. Kotona oli vielä sähköt pois pari tuntia. Töissä ruokatunnilla käyn lukemassa blogeja kun kotona tuntuu aika olevan "kortilla", kommentteja en saa aina läpi :)


Tänään on ollutkin antoisa Etana jahti, kaikkiaan 220 kpl. Pelkästään lehtikompostikasasta ja Raparperin juurelta löytyi 73 kpl :) Sataa tihkutti, oli oikein hapekas ilma ulkoliikunnalle :DEilen nostin osan taimista ulos, kaikki jotka olivat kasvihuoneen lattia tasossa. Täytyi kurkulle ja tomaatille saada kasvupaikka. Totuttelevat ulkoilmaan, osa lähtee viikonloppuna mökkeilemään kesäksi :)


Sieltä ne nuput pinnistelevät esiin, osan istutin jo patoihin ja laatikoihin. Saavat kasvupaikallaan enemmän tilaa ja alkavat tuuheutumaan ja kukkimaan taas runsaasti.


Tämä Alppiruusu on kummallinen yksilö, sillä on erikoinen elämä. Ostimme sen n. 6v sitten mökille, siellä se ei tykännyt olla . Toimme sen 4v sitten kotipihaan eikä se edelleenkään osoittanut virkistymisen merkkejä, nuppuja tuli muttei yksikään auennut. Viime kesänä päätimme, jossei nyt ala kukkimaan niin hävitämme pois. Pelästyi raukka ja nyt on kukkia runsaasti, onhan se vieläkin tuollainen "ruipelo" mutta lupaavalta näyttää Alppiruusun tulevaisuus :D


Olen kai ollut niin nenä maassa etanoiden vuoksi etten ole huomannut että Sireeni kukkii, rakastan Sireeneitä ja niiden tuoksua ♥


Nyt saattaapi käydä niin etten paljoa täällä blogissa oleile, toki käyn blogeissanne lueskelemassa, sitä varten on ruokatunnit :D:D Sillointällöin teen postauksia, tosin etana aihe on käsitelty mutta muita juttuja laittelen :D

Kiitos Teille kaikille että olette jaksaneet lukea ja kommentoida juttujani, Äite Puuhailee nyt kesän ajan kesä hommia pääasiassa mökeillä :)

Aurinkoista,mukavaa ja leppoisaa kesää kaikille, muistakaa levätä että jaksetaan taas bloggailla ♥♥

ps.Aurinkoista kesää myös työkavereille Koivistontielle :D

10 kommenttia:

 1. Onpas teillä siellä etanoita.Täälläpäin niitä en ole koskaan nähnyt.Inhoittavia ötököitä.

  Täällä on vähän samanmoiset aatokset että viikonloppu on liian lyhyt.Ainakin kesäaikaan ja mökkeillessä.Onneksi loma on edessäpäin.

  Upeat taimet.Ihailen teitä jotka jaksatte itse kasvattaa taimet ja ehditte niitä vielä hoidella.Itsellä tuntuu ettei aika riitä millään.Kasvihuone olisi kyllä toiveena joskus saada,jospa sitten tinkisi muista tekemisistä ja laittaisi omia taimia.

  Upea satumetsä tulee teidän mökille.

  Mukavaa viikonjatkoa.

  VastaaPoista
 2. No on teillä ollut etana jahti.
  Meillä on isoja mustia etanoita, mutta ei paljon.
  Nekin tekevät joskus pahojaan ja syövät vast ylös tulleet taimet.
  Kovasti on sinulla esikasvatettuja kukkia .
  Mekin laitoimme ulos esikasvatetut kukat.
  Olemme myös antaneet niitä toisillekin , kun tulee laitettua liikaa.
  Olipa mukava että alppiruusu viimeinkin alkoi kukkimaan.
  Oikein ihanaa kesää kukkaloistoisessa puutarhassasi ja satumetsässä sinulle!.♥

  VastaaPoista
 3. JaanaElina: Uskon että etanat vaihtaa maisemaa kun niitä oikein jahtaan :D
  Aloitan heinäkuun puolivälissä loman, ihanat 4 viikkoa olisin voinut pitää 5 viikkoa mutten hoksannut :) Mitä vanhemmaksi tulee sen kiireempi on, aika hupenee.
  Kannattaa tehdä kasvihuone, siitä saa persoonallisen ja vanhat ikkunat tulee hyötykäyttöön. Satumetsä ideoita on taas pää pullollaan, saas nähdä mitä siitä vielä tuleekaan :D


  Sylvi: Näin sateella niitä on helppo kerätä, jostain niitä aina tulee :) Siemeniä tulee laitettu aina varmuuden vuoksi enemmän, jos vaikka eivät itäisikään. Nyt on hyvin itäneet, jaa niitä lapsille ja mökillekin menee useampi kymmenen :D
  Ihanaa ja lämmintä kesää myös Sinulle ja Sulosellesi ♥

  VastaaPoista
 4. Onpas niitä etania hurjan paljon! Mistähän niitä oikein riittää... huh. Meille tulevat yleensä siinä vaiheessa kun/jos kasvimaalla alkaa olla jotain syömiskelpoista. Ihania kukkasia siellä jo on ja lisää tulossa :) Oikein aurinkoista ja ihanaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
 5. Meilläkin kotiloita oli edellisessä pihassa ja runsaasti, täällä en ole vielä yhtään nähnyt vaikka välimatkaa kotien välillä on vajaa 8 kilometriä!

  VastaaPoista
 6. Mistä niitä nyt noin paljon on pöngenny, eihän niitä aiemmin oo ollu...?

  Perstinä kattelen satumetsän pikana livenä :D

  VastaaPoista
 7. Anja: Etanoiden lisääntyminen on mysteeri. Toissa vuonna naapuri kävi samanlaisen sodan niitä vastaan, on ne jo vähenemään päin :)
  Leppoisaa kesää, toivottavasti aurinko paistaa ♥


  Irmastiina: Meillä ei etanoita ole mökillä kuin muutamia. Joka kesä iso ukkoetana kulkee saunapolun yli sen jälkeen sitä ei näy, se on pitempi kuin tikkuaski :)


  Sanna: Kun tietäisi, talvehtinut niitä on kukkamaissa :) Eipä ole ennen noita isoja ollut.
  Perstinä sitten katsellaan Mummun leikkipaikkaa, porttikin sinne on luvassa.

  VastaaPoista
 8. Hurja mikä etanamarssi siellä on ollu! Toivottavasti voiton puolella! Tää kevät tuntuu olevan sellaasta aikaa, että blogi jää vähälle huomiolle, kun ulukona riittää tekemistä.. Ainaki mulla on ollu sitä vikaa :) Mut täytyyhän nyt nauttia, kun se kesä on pitkän, kylmän talven jälkeen saapunu :)

  VastaaPoista
 9. hei!
  vanha "kangaskerttu" ei toimi, joten tässä uusi osoite
  http://pastellinlumoissa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 10. Luin muuten netistä että yksi tapa tappaa etanoita on kaivaa ainakin 4cm syvä astia maahan reunojaan myöten. Siihen sitten olutta ja senkun odottaa seuraavaan päivään. Ne kuulemmat rakastaa olutta eikä humalassa pääse kiipeämään astiasta ulos. Mutta tietysti jos sataa, niin olut pitää uusia. Samalle periaatteella toimii jos pikkuisen kiehautat hunajaa hiivan kanssa, määrällä ei väliä.

  VastaaPoista