Lukijat

torstai 27. tammikuuta 2011

Pengoin vanhoja valokuvia ja mitä löytyikään :)


Vanhoja, oikein tosi vanhoja valokuvia :D Vaikka tuosta ajasta on kauan niin kumminkin sitä muistaa hämärästi muutamista kuvista sitä elämää jota silloin elettiin . Hymyilevä ja totinen kuva on osa sarjaa  joka otettiin jo edesmenneestä Veljestäni ja minusta ollessani 5v ja Veli 10v. Olimme Tamperelaisessa kuvaamossa jossa kuvaajalla ei ollut kuin yksi käsi, toinen oli tynkä,  Minulla oli kirkkaan punainen samettimekko ja päässäni oli ollut papelijotin, rusetti oli pinnillä hiuksissa :)
Pallo sylissä kuvassa olen 1v3kk, kuulemma Äidin tekemä vaalean vihreä mekko päällä :)
Talonpäädyssä olevassa kuvassa olen ehkä pari vuotias, talo on edelleen olemassa Tampereen Viinikassa. Pelkäsin sianruoka pöntön hakijaa ja mustalaisia :)
Vanhemmillani oli siirtolapuutarha mökki Hatanpäällä, silloin oli aika yleistä viettää kesiä siirtolapuutarha mökissä. Mökki oli perheellämme jo paljon ennen syntymääni. Äiti lähti minua synnyttämäänkin kesken lakanoiden pesun Siirtolapuutarhan saunalta. Tuossa kuvassa jossa seison polulla minulla on ihan uudet punaiset samettitossut, tunnen vieläkin nenässäni niiden kumimaisen tuoksun :) Samaisessa paikassa minua on ensimmäisen kerran elämässäni  pistänyt ampiainen, huitelin sitä Veljen valkoisella kuorovyöllä :D Siirtolapuutarhassa oli lämmin tunnelma, saattoi olla että nukuin päiväuneni jonkun muun mökissä, sillä ei ollut niin väliä kun kaikki olivat läheisiä.
Vanhoja kuvia katsellessa tulee voimakkaasti mieleen erilaisia tapahtumia, yllättävän paljon ihmismuistiin mahtuu. Minulle tuppaa vaan mahtumaan vanhat asiat ja uudet unohtuu, kai se on tämä ikä ♥


13 kommenttia:

 1. Olipas ihania muistoja, suloisia valkuvia:)
  Kiitos Tuula:)
  Harmi, kun se kaunis siirtolapuutarhamiljöö katosi sieltä Hatanpäältä :( Kun olin sairaanhoitokoulussa 60-luvulla, se vielä oli olemassa. Koillismaan vuosien aikaan se oli hävinnyt, tilalle oli tullut se kaamea elementtitaloviidakko.
  :) KIITOS SielunSisko muisteloista:)
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Tuksu: Kiitos, muistan sairaanhoitokoulun ja Hatanpään kartanon, siellä Hatanpäällä taisi olla mielisairaalakin. Siirtolapuutarhan paikalla on myös Abroretum, vai mikä se on :D Mökit siirrettiin Niihamaan :)

  VastaaPoista
 3. Kivaa Tuula, mutta otitko pois kuvat, kun minulle ei näy, epistä :/

  VastaaPoista
 4. Seijastiina: Nyt täytyy tutkia asia, hetkinen.... Kuvat ovat ylätunnisteessa, eikö Sinulla näy ? Laitoin ne alunperin tuohon ylös ja sitten teinkin postauksen, jotain tehdäkseni :D

  VastaaPoista
 5. Ai niin onkin, sukelsin kirjoitukseesi, etten kiinnittänyt huomiota bannerikuvaan.
  Ihanat kuvat, nätti tyttö kauniissa sametissa ♥
  Vanhat valokuvat on mukavia latsella, aivan loistava juttu myös tämä postaus ♥
  Anteeksi hätäilyni :/

  VastaaPoista
 6. Seijastiina: Kiitos, hyvä että näkyy :D Hyvä kun hätäilit :), minä pelästyin että minne ne kuvat ovat menneet :D

  VastaaPoista
 7. Voi miten ihania muistoja ja kuvia. Minustakin on vanha kuva, jossa istun syöttötuolissa. Rusetti on varmaan pinnillä - tai teipillä (siihen aikaan ei muuten ollut teippiä, vaan liimapaperia) -vähissä hiuksissa kiinni.
  Oli varmaan tapa ottaa valokuva talon seinustalla, sukat makkaralla :)
  Kiva, nostalginen postaus.

  VastaaPoista
 8. Markka: Kiitos, alan varmaan tulla vanhaksi kun pengon kaikenlaista vanhaa joka muistuttaa lapsuudesta:D Ei silti minulla oli hyvä lapsuus ja nuoruus vaikka en sitä teini iässä arvostanutkaan :) Ihmeen paljon ja aika pikkutarkasti asioita muistaa ja kumma kyllä vaan hyviä asioita, olisko noita huonoja sitten ollutkaan ♥

  VastaaPoista
 9. Voi miten ihania kuvia ja ihania muistoja.... Itsekkin huomaan, että olen alkanut miettiä kaikkia vanhoja asioita... lapsuutta ja edesmenneitä iso-vanhepiani ja muista sukulaisia.....:)

  VastaaPoista
 10. Irmastiina: Kiitos, kauniita asioita ja rakkaita ihmisiä on ihana muistella :)Esimerkiksi Mummuani muistelen usein, olin pieni kun hän kuoli. Mummulla oli pitkät ohuet hiukset ja ne oli aina tiukalla nutturalla, kun Mummu avasi nutturan niin silloin minua vietiin pelkäsin niitä hiuksia :D Mummun tekohampaita katsellessa luulin että kaikilta ihmisiltä vanhana irtoaa ikenet ja hampaat jotka voi laittaa lasiin ♥

  VastaaPoista
 11. Voi miten kauniita vanhoja kuvia sinusta!!! Ja totta tosiaan kyllä on kiva muistella menneitä aikoja. Aika kun kultaa kaikki muistot!! Minulla nyt kun ikääkin alkaa tulla, niin sukujuuret on alkaneet kiinnostamaan kovasti. Mistä sitä on tullut, kuka sitä on ja ketä kaikkia sukuun kuuluu. Ihana juttu, sillä olen löytänyt kadoksissa olevia serkkuja netin avulla.Olen niin onnellinen ja sukukirja on kovan tutkinnan alla.

  VastaaPoista
 12. On kyllä hyviä kuvia, näkee että onnellinen pikkutyttö niissä hymyilee :) Siirtolapuutarhamökki kuulostaa hirmuisen mukavalta, ihania lapsuusmuistoja sinulla!

  VastaaPoista
 13. Liisa: Kiitos, tuntuu ettei tuosta ajasta niin kauan ole :D Meidän suku on pieni ja tuntuu että suurin osa suvusta on jo edesmenneitä. Veljeni teki tutkimusta vanhemmistamme, olivat Karjalan evakkoja :)Olen iloinen puolestasi että etsintäsi on tuottanut tulosta ♥


  Anja: Kiitos, kyllä minä olen onnellinen lapsi ollutkin :)Mitä minä muistan siirtolapuutarha mökki ajoista se oli mukavaa, silloin ihmiset olivat paljon tekemisissä toistensa kanssa ja kaikki tunsivat toisensa, oltiin yhtä suurta perhettä.
  Äitini kertoi kuinka yövahdit soittelivat sairaalaan joko olen syntynyt, kätilö kysyi kuinka monta isää teidän lapsella on :D Isä oli hillitty mies ja soitti vasta aamulla ♥ Olin kai aika odotettu 3 pojan jälkeen, Äiti oli yli 40v kun synnyin, siis olen Iltatähti. Nykyään sanotaan Näyttöpääte :D

  VastaaPoista