Lukijat

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Taimet taitavat hallita meidän perheen elämää :D


Taimet vahvistuvat hurjaa vauhtia, melkein kaikki on jo koulittu :)Lobeliat yllätti, kaikki 48 kpl ovat voimissaan, ainakin vielä.Suurin osa taimista asustaa takkahuoneessa jossa on lämpötila n. 16 astetta. Näistä taimista kaikkein tukevampia tuleekin vaikkei meillä sisälläkään mikään kuuma ole.
Tästäkin raukasta tuo viimeinenkin vihreä oksa nuukahti. Luulin että mennyttä on koko Maljaköynnös, mutta....sepä yllättikin iloisesti. Juurelta alkoi vihreät versot puskemaan ylös. Toiveikkaana seurailen Maljaköynnöksen matkaa kohti kesää, josko jaksaisi vahvistua ja kukkia yhtä kauniisti kuin koko viime kesän ♥

Eilen illalla laskeskelin taimet ja Samettiruusujen määräksi sain 511 kpl :) Lobelioita on 48 kpl, Punahattuja  on 12 kpl, osa niistä on koulimatta. Punahattuja täytyy olla paljon että saa näyttävän ryhmän. 
Kumma kyllä kaikki nämä taimet löytävät paikkansa, yhtään ei ole ikinä tarvinnut pois heittää :) Samettiruusuja kasvatan sen kestävyyden vuoksi. Kesällä olemme melkein koko loman mökillä, hyvin kukat ovat täällä pärjänneet. Oikein kuumalla olemme toki käyneet kastelemassa mutta ihmeen hyvin se pärjää.

Ulkona on nyt kaunis puoliaurinkoinen ilma ja ajattelin viedä lakanat kuivumaan ulos. Pyykkitelineen alla on enään nilkkaan asti lunta joten enköhän pääse kahlaamaan naruille :D


Mukavaa viikonloppua kaikille ♥9 kommenttia:

 1. Sinähän olet oikea taimikasvattaja,mahottoman paljon pieniä alkuja kasvamassa.Kyllä teillä onkin sitten kesällä ihana kukkaloisto pihalla.
  Tykkäisin itsekin kasvatella taimia,mutta meillä on tilapula,ei ole paikkaa missä taimia pitää.Takkahuone olisi hyvä siihen,mutta sitä ei ole.Olen kyllä aika huono kukkien kasvattaja tai hoitaja,mutta kai siihen oppisi.

  Täällä paistoi aamulla aurinko,nyt on pilvessä.Otin minäkin juuri lakanat pesuun,ulkona kuivatus olisi mahtavaa,lunta on meillä vaan aika paljon vielä pyykkitelineen alla,ei taida ihan vielä onnistua.Ehkä sitten seuraavalla vaihtokerralla.Sinä saat mahtavan raikkaat lakanat ulkona kuivatuksen vuoksi.

  Oikein mukavaa viikonloppua sinne teillekin,lueskelen nyt aiempia postauksiasi.Olen nyt ollut niin laiska tai kiireinen tämän arjen kanssa,että blogikierrokset on jääneet todella vähälle.

  VastaaPoista
 2. No, sinähän voit mennä torille myymään noita samenttiruusujasi, jos paikat kotoa loppuavat..:D
  Minäkin jo eilen vein lakanat ulos kuivumaan...
  aurikoista ja lämmintä viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Ihailtavaa ahkeruutta!
  Itse en ole mikään taimien kasvattaja, mutta tiedän miten aikaaviepää touhua se on, niin että: nostan hattua Sinulle:)
  Leppoisaa lauantaita ja nautihan auringosta!!!!
  Aana.

  VastaaPoista
 4. Waude, on niitä paljon, ja noin hyvin kaikki kasvavat, ihailtavaa! Minä menetin muutamat lobeliani, mutta muut taimet näyttävät kasvavan. Tänään kylvän vielä vähän lisää ja rairuohoa, se ainakin kasvaa :) No, onneksi meillä on kaksikin kauppapuutarhaa ihan lähellä, että kukkia kyllä saa ihan varmasti :)

  VastaaPoista
 5. Onpas sulla ihana puutarha! Taimia pitää oikeasti olla runsain mitoin, jotta ne näyttävästi kukkien ilostuttavat kesää :)
  Mulla pikkasen harmittaa, kun itse en taimia voi nyt kasvattaa, mutta yritän saada valmiilla taimilla kesän kukkivaksi...
  Mukavaa viikonloppus sinne
  tuksu

  VastaaPoista
 6. JaanaElina: Innostuin taimien kasvatuksesta nelisen vuotta sitten, joku kehui kuinka helppoa se on :) Onhan se helppoa mutta vie aikaa ja rahaakin, halvemmalla saa ostettuna :D Tämä on minun tapani viettää kevättalvi ja kevät, pakonomainen tarve vaan siemeniä multaan laittaa. Mitä keväämmäksi mennään pakostakin postaukset jää vähemmäksi, yritän käydä kurkkailemassa muiden blogeja että vähän "kartalla" pysyn. Puutarha hommat alkavat kohta ja kaikki liikenevä aika suunnataan siihen :)

  Mukavaa viikonloppua :)


  Irmastiina: En raaski yhtäkään rakasta taintani vieraille myydä saatika antaa, mökille ja kotipihaan menee suurin osa ja lapset ottavat loput :D
  Tulee ihanan tuoksuisia lakanoita :)

  Aurinkoita viikonloppua Sinullekin !


  Aana: Olen ahkera vain sellaisissa asioissa jotka oikeasti kiinnostavat, kiitos hatun nostosta :) Nyt kun taimet ovat koulittu niin loppu on leikkiä, käännellään ja kastellaan vaan :D

  Kiitos, samoin Sinulle !


  Anja: Tähän asti kaikki voivat hyvin, takapakkia kyllä vielä tulee :) Lobeliat ovat muina vuosina olleet haluttomia kasvamaan nyt en tiedä mikä on kun kaikki ovat pirteitä :D Laitoin juuri ohraa, Keisari saa naposteltavaa, jos tykkää :D


  Tuksu: Juu, tämän pitäisi olla meidän siisti koti :D :D Olen kyllä tyytyväinen taimiin ja voitonpuolella ollaan kun koulinta on tehty :) Kaksiviikkoa olen nyt koulinut kun työt häiritsevät ettei voi kaiken päivää koulia :D

  Mukavaa viikonloppua sinnekin !

  VastaaPoista
 7. Voi että millainen määrä kukkia <3 Näen jo silmissäni upean kukkaismeren....

  VastaaPoista
 8. Nina: Kasvumatkalla tulee vielä vastoinkäymisiä taimille, toivottavasti mahdollisimman moni koristaa kesällä pihaa :)

  VastaaPoista