Lukijat

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Mies toi pilkiltä lauantai ruuan :)


Hauki 2.6 kg ja ahven 520g.


Hauki on todella pedon näköinen ja ahven paljon lempeämmän :D


Fileet odottavan pannulle pääsyä. Tämä on sitä tuoretta lähiruokaa parhaimmillaan :)

Minun ei ole tarvinnut kaloja perata, Mies on aina sen hoitanut, nyt kävi niin että ahven olikin perkaamatta ja Mies päiväunilla . Olisi pitänyt laittaa tänne kuva kun Mies tajusi herätessään että olin ahvenen perannut :D Minulle ei kalan perkaaminen ole ongelma vaikken limaisesta hauesta pidäkkään, Mies on vaan aina kalat perannut ennen kotiin tuontia.
Kyllä tuore kala on hyvää voissa paistettuna :) Kesällä saa nauttia kuhasta, se on mielestäni ahvenen kanssa niitä parhaita ja maukkaimpia kaloja.

7 kommenttia:

 1. Oi, NAM! Mikä aarre mieheksi :)
  Meillä kalahommat hoitaa ihana naapurin "setä". Hyvää on!
  Mukavaa pyhäpäivää sinne
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Ooh, voissa paistettuna ihanaa. Meillä minä perkaan, poika ja mies kyllä kalastaa. :)

  VastaaPoista
 3. Nami nami nami. Herkulliset fileet. Meillä jos joku kalastaa, se olen minä. Miekkonen sanoo perkaamattomasta kalasta "hyi" ja madon koukkuun laittamisesta "hyi hyi", sei on kuulemma parasta. Eli tuoreen kalan minä siis fileroin ja vielä laitan ruuaksikin.

  VastaaPoista
 4. Kala on makoisaa ruokaa, pidän tosi paljon.
  Ja mikä saalis! Kovin on pelottavan näköinen tuo hauki. Minä en kyllä osaisi perata kalaa. Tai kait sitä osaisi , mutta enpä ole koskaan joutunut perkaamaan. On, myös niitä "miehentöitä".

  aurinkoista sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 5. Komea kalasaalis, kiva kun saat vielä siivottuna, herkkuja ovat, kunnon kotimainen kala :)

  VastaaPoista
 6. Tuksu,Maiju,Markka,Irmastiina ja Seijastiina: Kiitos kommenteista :) Kyllä oli kalat hyviä ja varmasti tuoreita. Aikoinaan koulussa piti opetella kalan perkuu, mutta minä onnistuin delekoimaan sen muille :D Kerran naapurin mies toi meille hauen ja Mies sattui olemaan pois, hauki oli vielä elävä. Pyysin naapuria "kolkkaamaan" kalan ja luulin että hän sen vielä perkaakin, vielä mitä jätti minut "kolkatun" kalan kanssa meidän kodinhoitohuoneeseen ja lähti :D Tiesin toki miten kala perataan mutten ollut montaakaan perannut. Katkaisin hauelta pään ravistelin pyrstöstä kiinni pitäen sisuskalut altaaseen, kyllä ne irtosi kun tarpeeksi kovaa ravisteli :D Kyllä siitä hauesta ruoka tuli loppujenlopuksi. Meillä on sanaton sopimus Miehen kanssa, hän perkaa ja minä fileroin ja jalostan ruuaksi. Tosin Mies on omasta halusta alkanut fileroimaan, minä kai sitten, en omasta halusta, kohta perkaan :D

  Mukavaa sunnuntain jatkoa kaikille ♥

  VastaaPoista
 7. No, olipas mieleiseni artikkeli; minä kun olen kotimaisen villikalan armoitettu apostoli.
  Meillä hyödynnetään kaikki saatava kala, kalastan vaan en harrasta kalastusta.
  Kuinkahan moni meilläkin on syönyt taloussiikaa graavattuna, kylmäsavustettua särkeä, haukea, kuhaa, madetta jne; eivätkä ole aina tienneet mitä söivät, vaan hyväksi kehuneet.
  Kyllä kotimainen villikala on huippuherkkua, kala mikä hyvänsä, jos ei maistu, vika on kokissa, ei kalassa.
  Olemme aivan erikoisasemassa meidän runsaitten kalavarojemme vuoksi ja senkin vuoksi, että lähes jokaisella on mahdollisuus hyödyntää niitä. Se on maailmanlaajuisesti ainutkertaista ja me emme vain osaa ymmärtää ja älytä mahdollisuuksiammje.
  Toisaalta taas uusavuttomat, jotka kun saavat kiloisen pyöreän hauen käteensä; eivät osaa tehdä sille mitään.
  Olen seitsemänkymmentäluvulla saanut kalaoppini Veijo Vanamolta ja Jaakko Kolmoselta; kolmen kuukauden kurssi, senjälkeen on tullut pidettyä esim emännille satoja kalankäsittelykursseja ja opetustilaisuuksia. Jaksan vieläkin vuodesta toiseen innostua ruuanvalmistuksesta, kun vain kyseessä on kotimainen villikala. "roskakalaa" Suomessa ei olekkaan.

  VastaaPoista