Lukijat

tiistai 11. elokuuta 2015

Kukka pläjäys :)

Kaikki kukat eivät ole tykänneet kesän kosteudesta, 


esim samettiruusut padassa jäivät kovin lyhyiksi varreltaan kun taas lobeliat ovat vallanneet tilaa ja kukoistavat :) Kuinkahan tämä kuva meni taas kämälleen :D

Sain Miniän Äidiltä viime syksynä samettiruusun siemeniä enkä yhtään tiennyt millaisia niistä kasvaa. Luulin että olin hukannut siemenet, vaan sitten löytyi kirjekuori jossa ne olivat varmassa tallessa :)


Komeita tuli, siis pitivät sateesta, niissä on kolmea eri väriä :)


Riippalobelia ei meinaan ruukkuunsa sopia, tämä ei ollutkaan ihan taivasalla vaan lipan alla,


kuten nämäkin.Neilikkaruusu kukki runsaasti,


kun taas mustialanruusu ei montaa kukkaa kerennyt avaamaan kun mustuivat, harmi sillä nuppuja oli tänä vuonna paljon.


Sannalta saatiin viime syksynä humalan taimi, vale istutettiin se talvehtimaan puskanjuurelle ja keväällä siirrettiin paikoilleen. Mies on aina halunnut humalan ja paikankin sille suunnitteli, hyvin lähti kasvamaan autotallin seinään :)


Tämän pelakuun nimeä en millään muista. Puutarhalla oli näitä 10e kpl ja kassalla oli kassissa 2 kukkaa 10e. Kun kyselin mikä niissä on vikana niin ei kuulemma mitään, eivät vaan olleet alkaneet kukkimaan tarpeeksi paljon verrattuna muihin. Kehottivat lannoittamaan runsaasti ja minähän lannoitin, ihan kelpo kukat tuli. Aloittaa taas kukintaansa :)


Kasvihuonekurkut kasvatin itse ja ostin muutaman taimen varmuuden vuoksi. Omista ollaan jo saatu satoa ja lisää tulee, osto taimet tuottavat vähän kitsaasti :) 

Tämä on sitä parasta aikaa kun näkee että uurastus ei ole ollut turhaa, tulee hyvä mieli kun saa korjata satoa omista kurkuista ja tomaateista (eivät ole vielä punastuneet). Joka kevät pohdin onnistuuko taimet ja miksi ne eivät kasva nopeammin ja tuleeko niistä mitään ja joka kesä Mies vitsailee että ompa huonosti kasvaneet kun kaikki kukkivat ja tuottavat satoa. Melkoinen huumorimies :D


Mukavaa alkanutta viikkoa ♥

5 kommenttia:

 1. Kiva nähdä kasvattamiasi kukkia ja kylläpä ne ovatkin kasvaneet, niin rehevän näköisiä ja komeita on kurkutkin. Samettiruusut on tosi kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ensin teki sade kiusaa ja nyt helle, ei näköjään koskaan sopivasti :D

   Poista
 2. Komeemmat puskat kun mulla :D

  Tomaatteja on päästy maisteleen vihdosta viimein, johan ne puoli kesää oli vihreinä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Meillä on syöty keltaisia tomaatteja 5 kpl, muut ovat vihreitä. Teille tulee täältä satsi sipulia, on isompia kuin viime vuonna :)

   Poista
 3. Ihania kukkia. Mulla selkä vihottelee niin paljon, että ei pysty pihamaata hoitamaan kunnolla.

  VastaaPoista