Meillä on tänä vuonna "vasuri leivonnaisia", olen kohta aika haka vasemmalla kädellä tekemiseen :)
Tuoremehuun tehtyä taikinaa ei onneksi tarvitse käsin sekoitella, muutenkin helposti tehtävä taikina.
Vähän tuli kahdesta vino, yksi sentään pysyi kuosissaan :)
Piimälimppu taikina valmis leivottavaksi, mielenkiintoista saanko ne pyöreiksi ilman tuskia.
Pasteijat saavat tämän täytteekseen, meillä on perinteisesti jauheliha,riisi ja kananmuna eikä siitä tingitä :D
Tässä tuoremehuleivän (saaristolaisleivän) ohje
16 dl appelsiinimehua (1L mehua+ 6dl vettä)
2 pss kuivahiivaa
4 dl leseitä, minulla oli vehnäleseitä
4 dl maltaita, minulla oli tuoppi maltaita
8 dl ruisjauhoja
8 dl hiivaleipäjauhoja
2 rkl suolaa
5 dl siirappia
Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna kohota 1,5 tuntia, taikina turpoaa paljon ja alkaa kuplia.
Voitele kolme vuokaa ja jaa taikina niihin, minulla oli kartonki leipävuokia.
Paista 1,5 tuntia 175 asteessa
Leipien valmistaminen on mukavaa kun niitä ei tarvitse vahtia, ajat pitävät hyvin paikkansa.
Kolme tuntia on aikaa puuhastella muuta, kun siinä välissä muistaa laittaa leivät vuokiin ja uuniin :)
Mukavaa touhuilua ♥
♥nam mitä herkkuja! Oikein hyvää joulua♥
VastaaPoistaNäin Jouluna täytyy, on ihan pakko, herkutella :) Hyvää Joulua myös Sinulle ♥
PoistaEi se muoto vaan maku, nam!
VastaaPoistaNäin on, nam,nam :)
PoistaOi mitä herkku leipiä nam nam:)
VastaaPoistaOn hyvää, suosittelen kokeilemaan :)
VastaaPoistaTäytyis kyllä kokeilla tuota saaristolaisleipää. Se on niin herkkua,. Kuinkahan mahtaisin saada sen onnistumaan ilman mittaamisia, taikina taidetaan jättää aika löydäksi.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, minä ainakin tykkään sen mausta. Kai noita aineita tarvitsee vähän mittailla :) Taikinan laitoin kauhalla vuokiin sen verran löysää se on. Ota vaan desin mitta ja ruokalusikka esiin ja eiku hommiin :D
VastaaPoista