Lukijat

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Kutsumattomia "vieraita" puutarhassa :(


Tällaisia "vieraita" löytyi puutarhasta, eniten Kultapallon juurelta siellä oli oikein yhdyskunta. Olivat kerinneet jo syömään lehtiä. Etanat ovat kilosissa jogurtti purkeissa. Lukumäärää en laskenut mutta niitä on ihan liikaa :) Kolmena iltana kiertelin kukka ja muita maita, saalis on iljettävän iso. Onko muilla näiden kanssa ongelmia. Noille on olemassa sellainen Etana syötti mutta nuukuuksissani en sitä vielä ostanut, maksaa nimittäin 26e puoli kiloa. Meille ei taida kilokaan riittää kun alkuun.  Toistaiseksi kiertelen iltalenkin puutarhassa ja tarkkailen josko häviäisivät tai ainakin vähenisivät :) Hanskat limaa tiputtaen jatkan "metsästystä".Onneksi on iloisempiakin asioita tapahtunut, Kiinanruusu kukkii komealla kukalla :D Hölmöyksissäni en vaan keväällä leikannut kukkaa, nyt siinä on kahden  "hojon" päässä toisessa kukka ja toisessa nuppuja :D Toinen kiinanruusu on keltainen, vai olikohan lohenvärinen, siinä on iso kohta aukeava nuppu. Kukkiin en ole uskaltanut kajota ettei vaan nuput putoa, sekin on meillä nähty :)

11 kommenttia:

 1. No hyi hemmetti. Ei meijän parvet vedä kyllä tolle määrälle vertoja, yäks!

  Kiitos Tunnustuksesta. Koitan keksiä siihen jotain jossain vaiheessa :D :D

  VastaaPoista
 2. Yäk noita kotiloita.:(
  Edellisessä kodissamme niitä oli miljoona... no ainakin melkein ja inhosin niitä...

  Täällä asutaan nyt neljättä kesää, enkä yhtään ole puutarhasta löytänyt... Eivät varmasti ole tänneasti vielä ehtineet..:)

  VastaaPoista
 3. Sanna: Äsken taas kävin lenki, tuli aikas hyvä saalis :)
  Laitas tunnustukseen jotain mitä en vielä tiedä :D


  Irmastiina: Ennen en ole ollut noista huolestunut, nyt alkaa olla määrät olla sitä luokkaa että oikeasti huolestun. Tontilla on sen verran kokoa että kun kierrän sen niin iltalenkki on siinä :D
  Toivottavasti säästytte kotiloilta ♥

  VastaaPoista
 4. Hui kamala mitä pahantekiöitä sinulla onkaan.
  Meillä ei onneksi ole häiriöksi niitä.
  Vaikea on varmaan päästä niistä eroon.

  VastaaPoista
 5. Sylvi: Tunnen itseni todella pahaksi kun tuhoan niitä "työkseni" :( Kaikkien eläinten pitäisi saada olla rauhassa ja kai niillä kaikilla on oma tehtävänsä luonnossa. Tämä tuhoaminen alkaa tuntua inhottavalta mutta niitä on todella niin paljon että muuta vaihtoehtoa ei ole, osa Kultapallosta on syöty ennen ei tällaista ole ollut.

  VastaaPoista
 6. Ovatpa tosiaan aika iljettäviä :( Olisivat saaneet jättää leviämättä tänne riesaksi asti. Toivottavasti keräys tuottaa tulosta ja häviävät pois! Kiinanruusu on tosi ihana :)

  VastaaPoista
 7. Jos laitat kukkaruukkuja kenolleen sellaisten kasvien lähelle missä etanat tykkää olla, niin päiväsaikaan ne menee sinne ruukkuun, varjoon nukkumaan. On helpompi kerätä päiväsaikaan, jos siis sinulle sopii se aika, mieluummin kun ilta.

  VastaaPoista
 8. Yök, siis valtava määrä..noi on kyllä ongelmaisia ötököitä..
  Nyt en muista joku kikka noihin taisi olla mutta nyt tarttee kysyä isältä ja äidiltä et mikä se oli siis hävittäminen..(vai oliko se joku muu jutska) no mie kysyn..
  Olen myös nähnyt kun kotiloista on tehty askartelu juttuja eli liimattu tyhjiä kotiloita esim peilin kehykseen tai valokuvakehykseen ja sit lakka päälle...
  En vaan taida uskaltaa kertoa miten ne etanat saadaan ulos vaivatta kotiloistaan..voi tulla sanomista ehkä.
  Kiinanruusu on ihana, meillä on kanssa kiinanruusu mutta ei varmaan kuki vielä kun keväällä sen leikkasin ja sain sen äidiltä joten on varmaan istuttanut sen keväällä..
  Kun laitoin kuvia siitä minun mustasilmäsusannasta niin eilen huomasin siinä ekan kukan..ja oranssinvärinen niin kaunis..kukkis nyt vaan enemmän.

  VastaaPoista
 9. Anja: Limassa on kaikki paikat. Koitan sinnikkäästi kerätä, nyt jo on vähän vähentynyt :)


  Tyty: Tervetuloa lukijaksi sieltä kaukaa :) Mukava kun teet Suomen matkoja näin blogien välityksellä, pääsee usein ja edullisesti ♥
  Kiitos vinkistä, kokeilen heti :) Kerääminen alkaa tympimään, ne kun menevät tosi pieniin koloihin.


  Anja: Kaikki vinkit ovat tervetulleita :) Taitaa olla parasta ettet kerro, alan olla kurkkua myöten täynnä kotiloita :D
  Kiinanruusu on minustakin kaunis, odotan jännityksellä minkä värinen se toinen on. Muisti alkaa pätkimään vaikka viime syksynä sen ostin kirpputorilta :D Kummallista, kaikki mitkä olen ostanut kukkakaupasta tai sellaisesta vastaavasta ovat kuolleet ennenkuin yhtään kukkaa on kerinnyt tulemaan. Tämä kirpparilta ostettu on kasvanut hyvin :)

  VastaaPoista
 10. Niin mulla on käynyt samoin muutens kun olen kiinanruusun ostanu kaupasta niin se ei ole lähtenyt kasvuun ollenkaan vaan kuihtunu, kuollu ja rapistunut, mutta toi minkä sain äidiltä kasvaa kovasti olkkarissa..mikähän vika on kaupan kiinanruusuissa..?
  haaveilen myös gardeeniasta se vaan on ihana ja se tuoksu on ihana niissä kukkasissa, hmm mun mies on allerginen hajuvesille ni oiskohan myös gardeenia liian voimakas tuoksuinen meillä? ei tiedä ei....

  VastaaPoista
 11. Kiitos Tuula, pidän niin valtavasti sinun blogista kun sinulla on samanlainen luonne kun itsellä, jotta pitää olla noita puutarha juttuja, kivoja koristeita siellä täällä. Minä tein juuri savesta lihavan kärpässienen, tonttukodin, missä on ovi ja ikkunat ja savupiippukin. Katon voi nostaa pois ja laittaa kynttilän sisään. Laitoin tuonne pihalle, puun alle. Kivaa tehdä näitä mielikuvitus hommia.

  VastaaPoista